Fotevikens Byalag
m t o t f l s
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Kommande händelser

OBS Det krävs nu aktiv registrering för utskick!!

För att få utskick via e-post från krävs det nu att du aktivt registrerar dig för detta. Detta gör du via din profil. Se denna instruktion!

 

Fotevikens ByalagFöreningen SVEG

Föreningen är stödförening till Fotevikens Museum. Alla som är intresserade av sen vikingatid och tidig medeltid är välkomna att gå med i föreningen.

Scenen är Fotevikens Museums rekonstruerade vikingastad i Höllviken – en historiskt korrekt vikingatida miljö. Målsättning med byalaget är att vara en resurs i museets arbete med att levandegörande miljön som finns i vikingastaden, att utveckla sitt och andras kunnande i levande historia, experimentell arkeologi och historiska hantverk, att utveckla samspelet och kamratskapet i vikingastaden till en för besökarna trovärdig tidsresa.

Föreningen SVEG

Folket som befolkar staden under säsongen är förutom byalaget även personal, volontärer och frivilliga som är intresserade av att leva vikingaliv. Sedan många år samarbetar Fotevikens Museum med vikingaföreningar från hela Europa. Det gör vikingastaden till en självklar mötesplats för vikingaintresserade som sysslar med re-enactment och living history.